WEB SKUPINA 2020./2021.

BOOK CREATOR, DAN ŠKOLE

Svi međusobno utječemo jedni na druge te ništa ne postižemo sami. Kreativnim procesom i prirodnim ljudskim druženjem doći ćemo do željenih rezutata. Povodom Dana škole i blagdana sv. Josipa učenici razredne i predmetne nastave izradili su online knjigu u Web alatu Book creator. Osim međusobne interakcije, kroz knjigu je vidljiva i spona tradicionalne i suvremene nastave (likovni i literarni radovi, rebusi, razni online kvizovi…).

WEB ALATI:
BOOK CREATOR​
JIGSAWPLANET – puzzle​
CANVA – poster​
WORDWALL – balloon pop, spoji parove, kviz, pronađi par​
KAHOOT – kviz (Engleski jezik)​
CROSSWORD – križaljka (Engleski jezik)​
SCRATCH – labirint, programiranje​
FORTNITE – igra​
QR CODE​


ŠKOLSKI KALENDAR

“Zaveslaj na pučinu mora
Zaveslaj na duboko
Na drugu stranu lađe
Baci mreže svoje na moju Riječ…”

                                                                                mons. Ante Ivas, biskup u miru

Predivna duhovna pjesma koju često možemo čuti po hodnicima, učionicama, dvoranama te mural s veslima na zidu škole bili su vodilja za izradu kalendara za 2021. godinu. 

Nakon svima duge i drugačije 2020. godine polaznici izvannastavne aktivnosti Web skupine s nestrpljenjem su kreairali svaki dio. Svi mjeseci s najvažnijim datumima napravljeni su u program MS Excel, pozadine su postavljene u skladu s temom i godišnjim dobom. Cijeli kalendar završen je u program MS Publisher.

Ovu godinu, po prvi puta u izradu su se priključili i polaznici Likovne skupine pod vodstvom učiteljice Milene Mikulandre. Svojom maštom i kreativnošću darovali su nam predivne crteže koji prikazuju šibenski arhipelag. 
Hvala polaznicima Web i Likovne skupine na radovima, mašti, aktivnosti, upornosti i želji da naprave što ljepši i zanimljiviji kalendar. Zaista, u ovo izazovno vrijeme bilo ga je teško završiti, no zajedno veslajući svaki sat, u tomu smo ipak uspjeli.
Želimo i vama da veslate bez obzira na mirno more ili oluje… samo veslajte…                                                      

[metaslider id=2456 cssclass=””]