KOD SUSJEDA PO NOVO ZNANJE


Inovacije su postale dio svakodnevnog života ljudi. STEM edukacija se pokazala kao odličan pristup učenja jer djeci omogućava da sami dođu do zaključka, čineći ih aktivnim sudionicima. Kritičko razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustava kako bi postigli dobre ishode. Sukladno tome, učenici 6. i 7. razreda posjetit će inkubator za nove tehnologije .


Učenici će: 

  • razvijati svoju kreativnost i poduzetnički duh, biti osposobljeni za postavljanje, vrednovanje i ostvarivanje osobnih ciljeva 
  • razvijati jezične, komunikacijske i stvaralačke kompetencije kroz različite kreativne radionice 
  • razvijati pozitivan odnos prema radu 

Način realizacije:

  • Oblik: grupni rad, rad u učionici i izvan nje 
  • Sudionici: učenici 6. i 7. razreda, vanjski suradnici 
  • Načini učenja: rad na računalu, istraživanje zadanih tema, praktični rad, radionice 
  • Metode poučavanja: davanje uputa za rad, pripremanje potrebnih materijala, usmjeravanje i pomoć pri radu, kontrola rada 


Kritično razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustava kako bi postigli dobre ishode.

Gospodin Ivan Šoda zaslužan je za buđenje znatiželje kod djece upravo putem programiranja Micro:bit micro računala gdje su istraživali i odradili više programskih zadataka.

Koliko je posjet bio zanimljiv i nadasve poučan najbolje govori želja učenika za novim susretima i novim programima.

Hvala dragi susjedi, vidimo se nekom novom prilikom.

TROKUT ŠIBENIK – centar poduzetništvaMICROBIT – https://microbit.org/